Kaksplus.fi

perjantai 19. elokuuta 2016

Vitamiinit, mikä tekosyy leipoa piirakkaa

Meillä on pihassa muutama viinimarjapuska, sekä mustia että punaisia viinimarjoja. Me keitetään nuo marjat pääasiassa mehuksi, mutta leivoin punaviinimarjoista kuitenkin myös piirakkaa. Osa marjoista on mukava käyttää tuoreena, silloin saa paremmin vitamiinit talteen. Lapset tykkäs muuten tosi paljon syyä viinimarjoja suoraan puskista, joten tämä piirakka upposi vallan hyvin myös heille. Pohjana on tavallinen muropohja, jonka päälle laitoin marjoja ja sitten kermaviilin. Tähän piirakkaan voi toki käyttää mitä vain marjoja (myös pakastettuja), joka kerta maistuu yhtä hyvälle!


Punaherukkapiirakka

pohja:
150 g voita tai margariinia
1/2 dl sokeria
3/4 dl ruokokidesokeria
1  kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

pinnalle:
n. 3,5 dl punaviinimarjoja
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
1 tl vaniliinisokeria


1. Vatkaa rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää kanamunat yksitellen vatkaten.
2. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita jauhoseos muiden aineiden joukkoon.
3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
4. Voitele piirakkavuoka. Tämä annos sopii ainakin  pyöreään vuokaan, jonka halkaisija on 28 cm.
5. Taputtele taikina jauhotetuin sormin vuokaan, muista tehdä myös reunat.
6. Levitä marjat taikinan päälle ja kaada niiden päälle kermaviili-kanamuna-seos.
7. Paista 25 minuuttia 200 asteisessa uunissa. Tarvittaessa voit jatkaa paistoaikaa hiukan, peitä piiras tarvittaessa foliolla palamisen estämiseksi. Meillä tämä piirakka jäi vähän raa'aksi keskeltä, joten suosittelen paistamaan tummemmaksi kuin kuvan piirakka.

Mitä olette mieltä, onko tuo marja tuossa piirakassa punaviinimarja vai punaherukka? Mun mielestä punaviinimarja on oikee nimitys, mut piirakkana tämän nimi on kuitenkin punaherukkapiirakka, loogista, eikös? ;)

Vitamiinien lisäksi mulla oli toinenkin syy leipoa piirakkaa. Samana iltana nimittäin äitini tuli meille kylään, joten täytyi olla herkkua. Alotettiin kyllä piirakka jo ennen vieraan saapumista, koska se oli niin hyvännäköistä! Kiitos vielä, äiti, kun kävit ja leikkasit pikkusen taaperon kiharat. Nyt meillä on kaks isoa poikaa.

4 kommenttia:

  1. Ja piirakka oli herkullista, nyt vaan laitat tulemaan mulle palasen et saan teen kanssa nautiskella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli! Voit muistella sitä makua tai leipoa ite uuden ;)

      Poista
  2. Mikäs sen parempi syy leipoa marjapiirakkaa kuin marjojen sisältämät vitamiinit. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sepä just :) Tänä viikonloppuna on tehty kaks satsia mustaviinimarja-mansikkakiisseliä kun vielä löyty vähän marjoja puskista, mansikat pakasteesta ja viinimarjat suoraan puskasta.

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)