Kaksplus.fi

sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Äidille ommeltua

Aika kauan kerkesin suunnittelemaan hupparin ompelua itelleni. Mun vaatekaapissa ammotti pitkään tyhjä aukko vähän pitemmän mallisen hupparin paikalla, mutta eipä ammota enää. Vihdoinkin reilu viikko sitten sain haaveen toteutettua, ja tässä näette lopputuloksen. Kankaana tässä hupparissa käytin mustavalkoista (mitäpä muutakaan? ;) Noshin Fantasia-joustocollegea. Tosin päädyin käyttämään oikeana puolena kankaan nurjaa puolta, koska sieltä löytyi niin kaunis eläväinen pinta. Pieniä langannousuja on tullut tuohon kankaan pintaan ahkeran käytön aikana, mutta eipä ne liiemmin erotu tuolta kun pinta ei ole sileä.


Kaavana mulla on tässä peruspaidan kaavasta Tehtaamo-blogin ohjeitten avulla muokkailtu hupparikaava. Tuo paidan kaavan olin alunperin muokkaillut Onion 2035 -mekkokaavasta. Eli tässä nyt monien muokkailujen lopputulos, yllättävän hyvä tuli joka tapauksessa. Käytin hupun piirtämisessä apuna miehen hupparin huppua, sen kaava on Joka tyypin kaavakirjasta. Aika paljon piti kyllä muokkailla tuota huppua, jotta sain siitä mulle sopivan.

Halusin huppariin mukaan pienenä yksityiskohtana nahkaiset nauhanreiät. Tein ompelukoneella tikkaamalla neliönmalliset "napinlävet" ja ompelin sitten siihen reiän ympärille pienet nahkapalat. Ne ei kyllä kovin paljoa näy tuossa valmiissa hupparissa ja lisäksi napinläpien sijainti tuli vähän liian lähelle keskietua.Unohdin käyttää tukikangasta apuna vetoketjun kiinnityksessä, joten kangas venyi ompelun aikana ja nyt vetoketju vähän kupruilee. En jaksanut alkaa purkuhommiin, joten ei auta kuin sietää tuo kupruilu. Ens kerralla muistan käyttää tukikangasta.

Alun perin mulla oli suunnitelmissa musta resori hihansuihin ja helmaan, mutta lopulta päädyin käyttämään tuota samaa joustocollegea resorin tilalta, enkä voisi olla tyytyväisempi. Nyt ei ala hihansuut lörpöttää pitkienkään pesuvälien aikana. Hupparin yleisilme on mun mielestä näin rauhallisempi, ja se sopii mulle hyvin.

Tämän hupparin ompelu oli oikein onnistunut kokemus, taidanpa ommella joskus toisenkin! Täytyy vaan ensin ommella muita ompeluksia pois jonosta ja hankkia jotain makiaa kangasta, taas kerran.

10 kommenttia:

 1. Tosi hieno! Tyylikäs ja rento samassa setissä. Taitava olet! Mukava ku postaat näitä ompeluksia..oon innostunu niiden myötä. Lasten syntymän myötä en oo muka ehtiny mitään tekeen, mutta nyt on koneet taas pöydällä! (:
  -silja-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä ihanasta kommentista! On mukava innostaa muitakin ompelemaan:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitti! Tykkään Tästä hupparista itekin, nytkin se on päällä :)

   Poista
 3. Tää on kyllä niin kiva! kerkesin jo ootella millon kirjotat tästä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Kiitos avusta tän huppariprojektin osalta :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)