Kaksplus.fi

perjantai 23. syyskuuta 2016

Jotain hyvää pitkästä flunssasta - tutti jäi pois

Onneksi Pikkuveljen pitkään kestäneestä flunssasta on ollut jotain hyötyäkin, nimittäin tutti jäi vihdoin pois käytöstä. Aika pitkään Pikkuveli käyttikin tuttia vain unille mennessä ja joskus ison harmituksen tullessa.

Tämän kertaisessa flunssassa tukkoisuus on ollut niin pahaa, ettei Pikkuveli ole voinut syödä tuttia. Aluksi hän yritti nukkumaan mennessä ottaa tutin, mutta hyvin pienen hetken jälkeen huomasi sen imemisen olevan mahdotonta, joten antoi tutin pois. Nyt poika ei ole enää niin tukkoinen, mutta ei oo annettu tuttia takaisin, kun siitä ois muutenki tarkotus luopua lähiaikoina (Pikkuveljellä on tällä hetkellä ikää 1v8kk). Saatiinpahan tutti helposti pois, kiitos flunssan! Ei tarttenu alkaa miettiä mitään tuttien viemisiä oravavauvoille, eikä myöskään tarttenu kuunnella sitä lohdutonta itkua kun ei saakaan enää tuttia unille mennessä. No, on me kuunneltu itkua unille mennessä, kun pieni potilas ei vaan haluais nukkua. :D


Nyt kävin keräilemässä kaikki tutit takin taskuista, hoitorepusta ja laukusta (yks luuraa vielä makuuhuoneessa, mutta kun poitsu nukkuu sielä päiväuniaan, niin en hakenut sitä) ja tämän kuvan ottamisen jälkeen heitin kaikki roskiin. Eipähän tuu kiusausta antaa tuttia pojalle, jos hän esimerkiksi sattuisi sellaisen jostain löytämään.

Isoveli taisi aikoinaan luopua tutista vähän samalla tyylillä. Silloin tutti unohtui kotiin kun lähdettiin mummulareissulle, eikä viitsitty ostaa enää uutta. Ei puhuttu tutista mitään, joten niin se vain muutaman hankalamman nukutuskerran jälkeen unohtui. Kotiin tullessa keräilin vaan äkkiä kaikki tutit piiloon, ja heitin roskiin.

Miten teillä on tehty tutista luopuminen? Minkä ikäisenä tutista on luovuttu?

4 kommenttia:

 1. Pikkuveljen tutit lähti eräänä jouluna pukin mukana tonttuvauvoille :) taisi olla 2v 5kk. Seuraavana jouluna kysyi itse pukilta, menikö tutit perille. Hetken hämmennyksen jälkeen joku aikuisista muisti mistä on kyse ja kysyi, eikö pukki muista mitä edellisenä jouluna tapahtui. Pukki väitti olevansa huonomuistinen ja pieni utelias oli vastaukseen tyytyväinen :D taitaa tosin vieläkin (ekaluokkalainen) muistaa tuttiensa kohtalon..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, hauska! Mitenköhän se Pukki oli unohtanut sen tuttijutun? ;)

   Poista
 2. Meillä jäi noilla kahdella vanhemmalla tutti pois aika lailla saman ikäisenä kuin teiltä nyt pikkuveljeltä.
  I:lla tutit oli pitkään vain nukkumiskäytössä, sitte vaan yks päivä leikkasin rikki kaikki tutit. Iltapalan syötyä tyttö otti normaalisti tutin, mutta palautti aika äkkiä takaisin. Tottui kuitenkin ennen nukahtamistaan siihen nysäänkin, joten nukuttamassa ollessani taskussa oli kynsisakset joilla vähän väliä leikkasin tuttia lisää. Lopulta tyttö ojensi tutin mulle ja sanoi äiti vie pois. Sen jälkeen kyllä muisti monta kertaa että tutti meni rikki.
  A:lla taas kävi niin että kun viime keväänä oltiin Tanskassa/Ruotsissa lomareissulla, niin yhtenä iltana nukuttamassa ollessa poika työnsi tutin mulle, käänsi kylkeä ja nukahti. Sen jälkeen heitin heti sen tutin roskiin. Toinen tutti oli mukana varalta, niin sen leikkasin suuren hädän tullessa, jotta oli jotain konkreettista sanoa ja näyttää tutista. Ja kotiin kun päästiin, piti äkkiä leikata kaikista löytyneistä tuteista päät pois. Myöhemmin poika löysi vielä jonku tutin, niin toi sen ite mulle leikattavaksi ja roskiin heitettäväksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun jaoit kokemuksia tuosta luopumisesta, Elle! A taisi olla valmis luopumaan tutistaan, kun sen itse antoi pois. Uskon, että meilläkin poika oli nyt valmis, ei oo nimittäin kertaakaan kysellyt tutin perään nukkumaan mennessä.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)