Kaksplus.fi

perjantai 16. syyskuuta 2016

Vaunuverho Verson puodin Virta-trikoosta

Ompelujutut ilmeisesti kiinnostaa teitä, joten esittelenpä teille viimeisimmän ompelukseni; vaunuverhon. Villa & Villa -blogista löydät hyvän ohjeen, jos innostut itsekin ompelemaan.

Ylitin itseni ja ompelin siskolle vaunuverhon, En ollut ikinä koskaan laittanut sirkkarenkaita, mutta olin kyllä kuullut juttuja miten surkeesti ne pysyy trikoossa kiinni. Siksipä meinasin tyystin kieltäytyä, kun sisko pyysi ompelemaan vaunuverhon juurikin trikoosta. Hän oli ihastunut Verson puodin ihanan keltaiseen Virta -trikooseen ja halusi vaunuverhon siitä.

Vaunulenkillä. Nämä vaunut on Teutonian Spirit S3, tuo kuomun aukko on aika kapea.

Lopulta innostuin kuitenkin asiasta niin, että tilasin Verson puodilta kangasta, Ipanaiselta kasan monitoimirenkaita, hain Kärkkäiseltä sirkkarenkaita ja Eurokankaasta toiselle puolelle valkoista trikoota ja solmimisnauhaa. Kaikkien tarvikkeiden haalimisen ja kankaiden pesun jälkeen sekä kaavan piirtelyn jälkee itse ompeleminen oli nopeeta hommaa ja valmista syntyi yhden ompelukerhoillan aikana.

Kannatti ryhtyä hommaan! Sekä minä että sisko ollaan molemmat tyytyväisiä lopputulokseen :D Nyt pitäs kuulemma ommella lopuista kankaista turvakaukaloon samanmoinen, sen aukko kun on niin erilainen kuin tuo vaunujen aukko. Onneks tuo nyt ommeltu verho sentään sopii ratasosan kanssa, ei tartte kolmea verhoa ommella yhelle käyttäjälle! Näin kun ite tekee, saa just sopivan verhon niihin vaunuihin, joihin haluaa. Jos nuihin Teutonioihin ois ostanut valmiin verhon jostain lastentarvikeliikkeestä, se olis varmasti ollut liian leveän mallinen. Ja nyt mulla on kaava valmiina siltä varalta, että tartten vaunuverhoa joskus ite, meillä kun on samanlaiset rattaat itellä :D

Ratasosaan tämä verho asettuu vähän paremmin kuin tuohon vaunukoppaan.

Jatkossa taidan kuitenki ommella puuvillakankaasta vaunuverhoja, ne mitä ompelen. Eipähän tartte niin ressata sirkkarenkaiden pysymistä, vaikka on kai ne pysyny vielä paikallaan tuossa Virta-verhossa. Ainakaan ei oo tullut vihaista soittoa! ;)

Kiitos kuvasta, siskoseni. Ja kiitos kun "yllytit" mut taas kerran ylittämään itteni. Mukavia vaunulenkkejä pikkuneitosen kans <3

6 kommenttia:

 1. Olepas hyvä! Hieno ja hyvähän tuosta tuli, vaikka ennen et ollu tehny tuommosta, tyytyväinen oon! :) katotaan nyt vielä mihin sen loppukankaan käyttäis, kaukalon verhoon vai muuhun mukavaan. Kaukaloa kun kantaa niin saattaa sirkkarenkaat lennellä... Mutta kiitos vielä verhosta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo on kyllä ihan totta, ettei ne sirkkarenkaat pysy välttämättä niin hyvin kun se paksu kaukalon kahva vaikuttaa myös.. Mutta voihan siitä lopusta kankaasta tehä jotain muuta kivaa!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Siitä tuli kivan pirteä, sopii hyvin mustiin vaunuihin.

   Poista
 3. Ihana kyllä on. Minä tein vasta samalla ohjeella ja trikoosta. Saa nähä kuin tulee kestämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiva että joku muukin on uskaltautunut kokeilemaan trikoon ja sirkkarenkaiden yhdistelmää. Laitoin nurjalle puolelle tukikangasta ja vielä puuvillakankaan palan lisätueksi, jospa ne pysyis.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)