Kaksplus.fi

lauantai 22. lokakuuta 2016

DIY Puunkantokassi

Viime aikoina oon innostunut ompelemaan erilaisia juttuja, muutakin kuin vaatteita. Pari viikkoa sitten ompelin repun, ja sen nähtyään anoppini pyysi mua ompelemaan heille puunkantokassin samasta materiaalista. No, eikun tuumasta toimeen, mua ei tartte paljoa houkutella ompelemaan! ;)

Anopin kans yhessä mietittiin kassille sopivia mittoja ja kyselin toiveita. Kassin piti olla jämäkkä, jotta sinne on helppo nostella puita. Toisaalta myös ulkonäöllisesti se on nätimmän näkönen kun sivut pysyy pystyssä eikä kassi löpsähdä tyhjänäkään. Tein kassiin vuorin tuosta samasta vedenpitäväksi käsitellystä kankaasta, jota on siis päällikankaanakin. Laitoin vuorin niin, että nurja puoli on puita vasten, kestää siten paremmin kulutusta. Vuorin ja päällisen väliin leikkasin retkipatjasta palaset, jotta sain reunat pysymään kunnolla pystyssä.
Eihän tuo mikään priima ole, mutta eiköhän sillä puita kuskaile vajasta sisälle. Tavoitteena oli, että kassista tulisi sen verran siisti, että sitä voi pitää esillä; sisustukseen sopiva puunkantokassi siis. Aikaisemmin käytössä ollut Ikean sininen kassi ei sitä kriteeriä täytä ;)

Tässä vielä mitat noin suunnilleen, jos vaikka joku innostuu kokeilemaan: pituus 50 cm, korkeus 40 cm ja syvyys 38 cm. Nuo oli tavoitteena, lopullisia mittoja en tullut mitanneeksi ja kassi on jo viety. Ompelin vuorin ja päällisen yhteen nurkista, tosin ihan alas asti en päässyt ompelemaan. Lopulta yhdistin vuori- ja päällikankaat yläreunasta, samalla kiinnitin kantokahvat.

Mun mielestä on tosi mielenkiintosta ommella välillä jotain semmosta, mitä ei oo ennen tehnyt. On virkistävää laittaa aivot kunnolla töihin. On kyllä vähän turhan jännittävää tehdä ns. tilaustyönä jotain semmosta, mitä ei oo ikinä ennen ommellut. Ilmeisesti onnistuin tällä kertaa, käyttökokemuksia kassista ei kyllä vielä ole, muuta kuin pikainen testaus tässä meillä. 

6 kommenttia:

  1. Hieno! Mun pitäis tämmönen toteuttaa kun tuo Prisman kestokassikaan ei kovin houkutteleva ole! :) mistä ja mitä tämä kangas olikaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tässä käytin kankaana kangasta, jonka nurjalle puolelle on laitettu muovipinnoite. Kangas on siis vedenpitävää ja hinta oli vain 9,90€/metri paikallisessa kangaskaupassa. Suosittelen kokeilemaan, jos vaan löytyy kone joka ompelee myös paksuja kohtia.

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)