Kaksplus.fi

maanantai 14. marraskuuta 2016

Jauhelihapasteijoita pikkujouluun

Me vietettiin kaveriporukan pikkujouluja viime viikonloppuna. Tarjoilut hoidetaan perinteisesti nyyttäreillä, eli jokainen tuo jotain syötävää tullessaan. Lupasin leipoa jauhelihapasteijoita, kun ajattelin niitten olevan sopivia vaikka yöpalana, semmonen illanvietto kun tuntuu aina venyvän yön puolelle. Syynä tähän lienee se, että on mukava viettää aikaa aikuisten kesken. Ja se, ettei oo viime vuoden pikkujoulun jälkeen nähtyt niitä ystäviä. Kiitos mukavasta illasta teille kaikille, jotka olitte mukana! Luulen, että joku saattaa lukea tätä blogiakin.

Käytin pasteijoissa taikinana kaupan valmista lehtitaikinaa, kaulin levyjä vaan hieman ohuemmiksi. Taikinan ois toki voinu tehä itekki, mutta en jaksanu! :D Täytteeksi tein jauhelihasta ja riisistä täytteen, johon laitoin siis jauhelihaa, riisiä, (yllätys yllätys!), sipulia, creme fraishea, mausteita ja raakaa kanamunaa. Sitten vaan täytteet neliömallisen taikinalevyn yhteen kulmaan suunnilleen kolmion mallisesti, ja käännetään toinen reuna täytteen päälle ja nipistellään reunat yhteen. Lopuksi voidellaan pasteijat kananmunalla ja paistetaan 225 asteessa noin 15 minuuttia.


 Sitten nautiskellaan! Tein niin ison määrän, että niitä riitti pikkujoulun lisäksi myös mummulaan jääville ja vielä meille kotiin asti kuskattaviksi. Herkkua oli lämpimän teen kans vielä seuraavana päivänäkin (jolloin muistin kuvankin napata).

3 kommenttia:

 1. Yks päivä näin kuvan sulta, jossa oli ruualla punajuurilaatikkoa? Muistanko väärin?! Ois huippua saada ohje, kun ajattelin jouluks tehdä laatikoita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://raidoilla.blogspot.fi/2015/09/jauheliha-punajuurilaatikko.html Tuoltapa löytyy, on kyllä niin hyvää ruokaa! :)

   Poista
  2. Joo tuota Jonskun linkkaamaa laatikkoa se oli, ja se kuva oli instagramissa. :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)