Kaksplus.fi

maanantai 28. marraskuuta 2016

Postia joulupukille, osa 1

Joulu lähestyy hurjaa vauhtia. Tuntuu että vastahan marraskuu alkoi ja tällä viikolla alkaakin jo joulukuu! Mulla on aika lailla mielessä mitä joululahjoiksi hankitaan tai tehdään, mutta hankinnat on vielä tekemättä. Pitäs löytyä jostakin aikaa lähteä miehen kans kahestaan kiertelemään parit kaupat, niin sais senkin homman hoidettua.

Ajattelin kirjotella kolmeosaisen postaussarjan, jossa kerron vähän meidän perheen joululahjatoiveita / mitä meidän lasten ikäisille lapsille voisi hankkia lahjaksi. Josko näistä olisi apua jollekin joka miettii vielä lahjajuttuja.

Tässä ensimmäisessä osassa mun omia toiveita ja toisessa kollaasissa "koko perheen" lahjoja. Nämä on siis ihan vaan ideoita, tiiän ettei näitä kaikkia tulla saamaan. Ostetaan miehen kans yleensä vaan yhet jutut toisillemme, joten eipä siinä kovin montaa toivetta täyty :D


1. Marimekon tasaraita-pussilakanat parisänkyyn, värinä tietysti mikäpäs muukaan kuin musta-valkoinen. Laitoin tuon mun kollaasiin, koska mulla on semmonen käsitys ettei mies taida ihan ymmärtää nuitten tarvetta, meillä kun on jo kolmet pussilakanat parisängyn peittoon. Mutta kun.. ;) (Kuva lainattu täältä.)

2. Kuulokkeet. Mun kuulokkeet ei pysy kunnolla päässä, joten ois tarve kunnollisille kuulokkeille. Mikrofoni on pakollinen, koska luennoilla ja skypepuheluissa sille on tarvetta. (Kuvan kuulokkeet verkkokauppa.com.)

3. Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin. Kuulostaa hullulta, että minä poikalasten äitinä toivon tuota kaavakirjaa. No, nuissa kaavoissa isoin koko mahtuu mulle itelle ja on sielä jotain pojillekin sopivaa. Tämä toive taitaa olla jo matkalla meille, koska Black Friday ja Adlibriksen ale ;) (Kuva Prisman sivuilta.)

4. Siirtolapuutarha-astioita lisää. Nyt on tullut uusia kulhoja tuolla samalla kuosilla, mitä meillä on mukeissa. Tuommonen 5 dl kulho voisi olla sopiva tarjoilukulhoksi ja pienemmät jälkiruokakulhoiksi tai vaikka sokerikkona. (Kuvat täältä.)


Ja sitten koko perheen toiveita, nämäkin kyllä tällä kertaa liittyy keittiöpuuhiin. Noh, onhan isosta kattilasta hyötyä meille kaikille.

1. 5 litran kattila. On muutamia ruokia (esimerkiksi kaalilaatikko), joitten tekemiseen 3 litran kattilat on liian pieniä. Isompi kattila ois siis tarpeen. Kuva Prisman verkkokaupasta.

2. Lisää Savonia -aterimia. Nuita samoja meillä on jo, mutta enempikin mahtuis. Kuva Iittalan verkkoakupasta.

3. Paistinpannu. Tai oikeastaan tarkemmin ottaen paistokasari. Ottaisin muuten mielelläni vastaan vinkkejä hyvistä, oikeasti kestävitä paistokasareista. Nykyinen pannu on ollut käytössä noin 2 vuotta, ja siitä on jo pinnoite mennyt pilalle. Kuvassa Fiskarsin Kovanaama lasikannella.

Nyt kun aloitin jouluaiheiset postaukset tällaisella materialistisella postauksella, syntyy varmaan vähän vääristynyt kuva meiän joulunvietosta. Kirjoittelen vielä tällä viikolla (jos vaan aika riittää) tarkemmin meidän jouluperinteistä ja siitä miten joulu näkyy sisustuksessa.

Mulle iski flunssa ja lapsetkin sairastaa. Pikkuveljelle tuli taas korvatulehdus, monta viikkoa hän ehtikin olla räkäinen. Miksi ihmeessä äiti ja lapset sairastaa yhtä aikaa?! Ois niiiin helpottavaa laittaa lapset hoitoon ja sairastaa yksinään kotona. Vaan ei.... Koulutehtävissäkin deadlinet lähestyy, joten puuhaa riittää. Kolmisen viikkoa vielä koulua, sitten joululomalle!

4 kommenttia:

 1. Pussulakanoita löytyy omaltakin toivelistaltani, samoin astioita. Nuo Marimekon Siirtolapuutarha-astiat on kyllä ihania! :) Paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on kyllä ihania, nuo astiat siis. Meillä vaan on jo aika paljon kulhoja ja muita, joten mies ei ihan ymmärrä miks niitä pitäis ostaa lisää ;) Mut semmosia miehet on, ainaki yleensä.

   Poista
 2. Sitä lasten toivelistaa satun jostain syystä ootteleen, pienen vinkin toivossa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minäpä koitan saada sen valmiiksi pikapuoliin... Jos tarttet vinkkiä nopeemmin nii soittele ;)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)