Kaksplus.fi

maanantai 9. tammikuuta 2017

DIY Suodatinpussikranssi talven koristeeksi

Joulun alla innostuin askartelemaan suodatinpusseista kranssin styroxisen askartelurenkaan päälle. Vasta nyt ehdin ja muistin ottaa kuvia tuosta kranssista, joten laitanpas ne nyt tänne. Harmikseni en huomannut kuvata tekovaiheita, mutta tämä oli tosi helppo tehdä ja netistä tähän löytyy paljon ohjeita.

Kranssista tuli mun mielestä ihan onnistunut. Se on sopivan yksinkertainen ja just siks niin kaunis. Siihen vois lisätä jotain koristenauhaa esimerkiksi rusettina, mutta koska tykkään yksinkertaisesta, annan sen olla noin. Totta kai pieniä "virheitäkin" löytyy, mutta en anna niiden häiritä.


Tässä pikaiset kirjoitetut ohjeet, jos joku innostuu kokeilemaan itse suodatinpusseista tehtyä kranssia:
1. Kokoa valkoisia suodatinpusseja 4 kpl nipuksi ja piirrä päällimmäiseen suodatinpussiin esimerkiksi kertakäyttömukin reunaa apuna käyttäen ympyrä.

2. Nido sitten kaikki suodatinpussit yhteen ympyrän keskeltä. Yhteen pussiin mahtuin kaksi isoa ympyrää (käytin kertakäyttömukin yläreunaa muottina) tai kolme pientä (kertakäyttömukin alareuna). Tuossa mun kranssissa on keskimmäisin kierros tehty isommista ympyröistä, sisäkurviin ja uloimmaiseen kierrokseen käytin pieniä ympyröitä. Mielestäni noiden ympyröiden kokoero oli aavistuksen liian iso, joten siinä on "virhe" :D

3. Leikkaa ympyrät irti. Kannattaa leikata niin ettei piirustusjälkeä jää ympyröihin näkymään.

4. Aloita ruusujen tekeminen ympyrän ylimmäisestä kerroksesta ruttaamalla se niitin yläpuolelle ruttuun. Ruttaa sen jälkeen muut kerrokset kerros kerrallaan. Lopuksi voit vähän joutua availemaan ruusua nätimmän näköiseksi. Tämä oli aika haastavaa mun mielestä, mutta harjoitus tekee mestarin ;)

5. Liimaa ruusut kierros kerrallaan styroksiseen renkaaseen kiinni kuumaliimalla. Itse laitoin ensin liimaa ruusun pohjaan ja tökkäsin sen sitten paikoilleen, näin vältyin sormien polttamiselta. Kannattaa latoa ruusut lähelle toisiaan, jottei väleihin jää reikiä. Aloitin tekemällä keskimmäisen kierroksen ensin. Kun koko rengas on peitetty ruusuilla, kranssi on valmis. Styroksinen rengas jota käytin tähän, oli siis halkaistu, joten takareuna oli tasainen (ei pyöreä) ja siksi se asettuu hyvin seinälle.

Makuuhuoneen oven kaunis saranakin pääsi kuvaan. ;)

Helppouden ja kauneuden lisäksi tämä oli myös tosi edullinen projekti. Ostin Kärkkäiseltä tuohon sen styroksisen pohjarenkaan, paketissa oli kaksi kappaletta ja se maksoi 3,90 €. Suodatinpusseja meni vajaa euron edestä ja lisäksi yksi pötkö kuumaliimaa ja niittejä. Yhdelle kranssille tuli hintaa siis noin 3 €. Tein toisen kranssin äidilleni, joten sain käytettyä samantien toisenkin pohjarenkaan pois kaapista pyörimästä.

Tuon kranssin paikkaa pitäisi vielä pohtia, nimittäin sen yläpuolella noin kymmenen sentin päässä on häkävaroitin. En halunnut kuvia häkävaroittimesta blogiin, joten tällä kertaa näette vain yksityiskohtaisia kuvia kranssista. Mun mielestä tuo kranssi ei oo liian jouluinen, joten oon antanut sen olla vielä paikallaan. Ehkäpä kesäksi otan sen taas pois!

18 kommenttia:

 1. Nää on ihania, mä tein näitä vuosi sitten sekä kransseina, että pallonmuotoisina. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, pallona tämmönen onkin varmasti tositosi nätti!<3 Laitoitko siihen jonkun ripustusnauhan, jolla saa pallon roikkumaan katosta?

   Poista
 2. Mä oon tässä jo parikuukautta miettinyt, tällaisia pitäs tehdä. Saiskohan suodatinpussit jotenkin kätevästi värjättyä? 🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, en kyllä tiiä miten niitä vois värjätä, muuten ku maalaamalla esim. vesiväreillä, mut siinä on kyllä tosi kova työ. Onnistuiskohan jotenki "dippaamalla" maaliin/väriaineeseen? Suodatinpussit kestää kyllä aika hyvin kosteutta. :)

   Poista
  2. Tätä mä just pohdin. Ihan käsin värjääminen taitaa olla mahdotonta... :)

   Poista
  3. Kannattaa kokeilla värjätä pieni erä ensin ja tehdä niistä ruusuja. Tuu kertomaan sitten miten onnistui :)

   Poista
  4. Mä mietin, että millanenkohan tulis, jos suihkupulloon laittas värjättyä vettä (vesiväri/elintarvikeväri/tms) ja sillä suihkuttelis joko ennen liimausta tai sen jälkeen :)

   Poista
  5. Kuulostaa hyvältä idealta! Pitänee kokeilla tuota(kin) joskus :D

   Poista
 3. Nää on kyllä ehdottomasti kransseista kauneimpia! 2015 jouluna tein näitä myyjäisiin sekä "joulukukkasiksi", viemiseksi, mummoille ja mammoille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmönen on kyllä hyvä vaihtoehto "joulukukaksi", paljon kestävämpi kuin oikeat joulukukat! Itekin vein omalle äidille sen toisen kun mentiin sinne joulunviettoon, hänkin tykkäsi kovasti :)

   Poista
 4. Nämä kranssit on kivoja. Tein kolme kranssia joulupukin konttiin, ja käärin valot ensin styrox-renkaaseen ja sitte suodatinpaperiruusut päälle. Nätisti valot hohtavat. Tein siis taakse styroksiin kolon sormipatterirasialle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, valot kranssissa näyttää varmasti hyvältä! Tuota voisinki kokeilla seuraavalla kerralla, kiitos vinkistä! <3

   Poista
 5. Hei! Millä kiinnitit kranssin oveen? :) itse kans tein sinun ohjeilla, mutta kiinnitystä vielä pohdin, ei viitsis naulaa hakata oveen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tiinuska! Tuo kuvissa näkyvä kranssi on seinällä. Siinä on aiemmin ollut taulu, joten seinässä oli naula valmiina. Nostettiin kranssi vaan naulan päälle "lepäämään" ja naula jää piiloon kuitenkin.

   Jos et halua laittaa oveen naulaa, voisiko kranssin laittaa roikkumaan esimerkiksi siimaan? Siinä voisi kiinnittää hyvällä teipillä vaikka oven yläpintaan.

   Poista
  2. Ahaa, enpä hoksannut että olikin seinässä. Pitääpä kokeilla tuota siimalla kiinnittämistä! :) kiitti helpistä :)

   Poista
  3. Eipä mitään, kuvissa tuo viereinen ovi hämää ;) Jos jaksat/muistat niin tuu kertomaan tai nakkaa sähköpostia mulle et onnistuiko siimalla virittely!

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)