Kaksplus.fi

maanantai 16. tammikuuta 2017

Loppuviikon 3 parasta

Kulunut viikonloppu ja koko viikko oli tosi mukava, sopivasti touhua ja menoa on riittänyt. Ajattelin nyt kirjotella tämmösen postauksen loppuviikon parhaista jutuista. Nämä ei oo missään "parhausjärjestyksessä," vaan ennemminkin aikajärjestyksessä.

1. Ystävän babyshowerit. Torstai-iltana järkättiin ystävälle yllätyksenä babyshowerit, harmi vaan että se ei pysynytkään yllätyksenä ihan loppuun asti. Mukavaa yhdessäoloa ja hyvää syötävää hyvässä seurassa, mitäpä sitä arki-illalta muuta kaipaakaan? ;)

2. Sain saumurin taas toimimaan ja pääsis jatkamaan ompeluksia. Tämä siis tapahtui lauantaina ja ehdin jopa pari tuntia ommella lasten nukkuessa päikkäreitään. Kuvassa olevasta paidasta tuli oikein kunnon vaikeuksien kautta voittoon- paita. Lopputulos on kyllä just semmonen kuin mielessäni kuvittelinkin.


3. Ystäviä kävi kylässä. Ja miehen vanhemmat myös. Meiän lapset niin nauttii, kun on paljon ihmisiä ympärillä. Vietettiin vielä tänäkin viikonloppuna meiän kuopuksen 2-vuotissynttäreitä, ja oli kyllä niin mukavaa kun saatiin taas kerran talo täyteen ihania ihmisiä! Tällä kertaa leivoin kakuksi puoloffeen, koska se on niin ihanan helppo ja nopea tehdä. Ja vieläpä herkullinen. Nuo päällä olevat puolukat on vaan koristeena, kerman alla on lisää puolukoita. :D


Sunnuntaina en saanut kuopusta mitenkään suostumaan päiväunille omaan sänkyynsä, äitin ja isin sänky ois kyllä kelvannut, joten lopulta hän nukahti sohvalle pää "kovaa" käsinojaa vasten. Niin päättäväisesti kieltäytyi tyynystä, omaa tahtoa kun löytyy vaikka muille jakaa. <3 Taidanpas mainita vielä, että en päästänyt poikaa meidän sänkyyn päiväunille, koska tuosta nukkumispaikasta taistellaan muuten joka ilta. (Tosin niin tehdään jo muutenki!) Mun mielestä lapsen pitäisi nukkua yönsä omassa sängyssä, eikä vanhempien sängyssä, varsinkin kun se pinnasänky on ihan kiinni äitin ja isin sängyssä. :D Hei muuten, taistellaanko muissa perheissä lasten yöllisistä nukkumispaikoista?

Mikä teki sun viikonlopusta hyvän?

6 kommenttia:

 1. Meillä nukkumispaikat vaihtuu tiuhaan. Kaikki lapset (4) ovat jossakin vaiheessa tulleet meidän viereen. Yleensä kouluikään mennessä yövaeltelu on loppunut. Välillä on yritetty tsempata ja kannustaa omaan sänkyyn, mutta sitten olen luovuttanut. Jos yöllä pelottaa, saa tietenkin tulla vanhempien viereen. Ja kiitos hyväunisuuteni, en välttämättä edes tiedä, kuka yöllä kömpii viereeni. Aamuisin meitä on 2-4 meidän sängyssä ja ihan hyvin on nukuttu.
  Aika aikaa kutakin :), isompien kohdalla tämä on jo ohi.

  maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Maria. Itsekin annan lapsen tulla vanhempien viereen kesken yön, jos hän herää esimerkiksi pahan unen takia. Haluaisin kuitenkin opettaa lapselle, että illalla mennään nukkumaan omaan sänkyyn, ei vanhempien viereen. Tästä aiheesta kirjoitinkin juuri uuden postauksen.

   Poista
 2. Kyllähän sitä taas viime yönä aatteli että pitäis ainakin alkuyö jokaisen nukkua omassa sängyssään. Kahden tunnin taistelun jälkeen luovutin ja otin nuorimmaisen meidän väliin. Mutta kun se ei nuku siinäkään! Eikä meidän 140cm leveässä sängyssä mahu nukkumaan kukaan jos yks on tosi levoton, ja äitillä on muutenkin hankalaa löytää hyvä asento mahan kanssa nukkumiseen. Lopulta mies siirtyi keskimmäisen sänkyyn ja minä jäin nuorimman kanssa meidän sänkyyn, ja siltikin meni vielä pitkään ennen kuin poika nukahti. Ja kun vihdoin nukahti, niin parin tunnin päästä uudet hulinat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, nyt ei kyllä kuulosta ollenkaan levollisilta nuo teiän yöt. Jospa pikkuinen alkais pian nukkua kokonaisia öitä, tai ainakin kokonaisempia ;) Tsemppiä sinne <3

   Poista
 3. Meillä joka ilta nukahdetaan omaan sänkyyn tai ainakin yritetään. Minä en suostu ottaan lapsia meidän sänkyyn. Meillä löytyy patja lattialta johon päästän lapset tai haen itkeskelyn alkaessa. Meillä on riittänyt lapsille meidän huoneessa oleva patja ja yö rauhoittuivat kaikkien osalta ku lopettaa vieresn ottamisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Patja onkin hyvä idea, harmi kun meiän makuuhuoneeseen ei nyt mahdu sellaista. Pitää jättää vähän tilaa sängyn viereen, että voin käyttää pyörätuolia. Jospa sitten mahtuu, kun pääsen eroon pyörätuolista, sitä ootellaan.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)