Kaksplus.fi

lauantai 28. tammikuuta 2017

Pienillä valinnoilla kohti suomalaisempaa ostoskoria, osa 1

Ajattelin tehdä semmosen pienen postaussarjan, jossa vinkkaan suomalaisista tuotteista. Tarkoitus ois, että tässä postaussarjassa esittelen käyttötavaratoita ja ruokajuttuja, joiden alkuperämaahan ei ainakaan mulla tule yleensä kiinnitettyä huomiota.

Aloitetaan kosmetiikan puolelta. Shampoo ja hoitoaine on meillä jokaisella joko päivittäin tai ainakin lähes päivittäin käytössä. Oletko tiennyt, että XZ:n ja LV:n shampoot ja hoitoaineet valmistetaan Suomessa? Ja mikä parasta, nuiden XZ:n tuotteiden tuoksut on mitä ihanimpia! Mulla ainakin on nykyään shampoohyllyllä tosi vaikea päättää mitä XZ:n shampoota ostaisin kun ne kaikki tuoksuu niin hyvälle! Tällä hetkellä käytössä on nuo Vanilla Café -tuotteet, mutta seuraavaksi kokeilen jotain muuta XZ:n tuotetta. Mun mies käyttää tuota LV:n shampoota ja sillä pestään välillä myös lasten hiukset, varsinkin reissussa kun ei viitsi kuskailla montaa purkkia mukana.


XZ ja LV on Bernerin tuotemerkkejä, ja nämä tuotteet siis valmistetaan Suomessa, Heinävedellä. Tästä pääsee selailemaan muitakin Bernerin tuotteita, mielenkiintoista luettavaa näytti löytyvän vaikka kuinka paljon! Samoilta tuotemerkeiltä löytyy paljon myös hiustenmuotoilutuotteita, mulla on käytössä LV:n muotovaahto, mutta taidanpa jatkossa ostaa myös hiuslakan samalta merkiltä.

Miksi ostaisin ulkomaista kun voin tukea kotimaisia yrityksiä? Tukemalla suomalaista saadaan suomalaisille töitä ja eurot jäämään kotimaahan. Tämä juttu on noussut mulle viime vuosina entistä tärkeämmäksi, joten siksipä aattelin postailla vinkkejä suomalaisista tuotteista.

Niin, tämä ei oo mikään yhteistyöpostaus, kunhan vain omasta tahdosta vinkkaan hyvistä tuotteista teillekin! ;)

10 kommenttia:

 1. Kaikkien ne pienet arkiset valinnathan paljo vaikuttaa tässä :) mutta mukava ois kuulla muitaki suomalaisia juttuja mitä oot huomannu

  VastaaPoista
 2. Loistava postausidea, kiitos! :) Ja jee, oon käyttänyt jo pitkään XZ:n tuotteita (tuoksut on niin ihania! Karpalo-kinuski on lemppari), mutta en ollutkaan kiinnittänyt huomiota merkin kotimaisuuteen! Kiva tietää, että nyt voi hyvällä mielellä käyttää niitä jatkossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos Saimi, ihanasta kommentista! <3 Tämä kyllä niin piristi päivää, on mahtava kuulla jos näistä mun jutuista on jolleki jotain hyötyäkin! :D

   Poista
 3. Huippu postaus! En todellakaan tienny että nuo on suomessa tehtyjä! Vaihdan heti merkkiä!(:
  -silja-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, kiva kuulla että sullekin tästä oli hyötyä. :)

   Poista
 4. Mahtava postausidea! Näitä lisää, toivottavasti tulee pitkä sarja :D Minä oon kans alkanu viime kuukausina oikeesti kattomaan että oisko tästä joku suomalainen versio myös vaihtoehtona, hintaero ei monesti oo juuri mitään.. Joissakin jutuissa sitä vaan ottaa hyllystä sen mitä aina ennenki, eikä ajattele sen enempää. Vieressä saattaa olla ihan yhtä hyvä ja vastaava tuote, joka onki valmistettu Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, katotaan kuin pitkä sarja tästä tulee. Pari muutakin ideaa mielessä, jospa huomaisin muitakin niiden lisäks. Mulla on kans ne tutut vakiojutut jotka aina ostan, ei huomaa aatella oisko parempia kotimaisia vaihtoehtoja tarjolla. Pitää jatkossa kulkea kaupassa silmät kunnolla auki :D

   Poista
 5. Piti vielä tulla kommentoimaan kun huomasin ja otin selvää, että Lumenen tuotteista 80% valmistetaan Suomessa. Jes!

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)