Kaksplus.fi

torstai 26. tammikuuta 2017

Vaunuverhoja ja turvakaukaloverho

Me on pidetty täälä sairastupaa ahkerasti pystyssä jo viikon verran. Flunssa iski koko perheeseen ja tämä viikko onkin ollut poikkeuksellisen raskas meille kaikille. Mulla alkoi tiistai-iltana pitkän joululoman jälkeen koulu, ja silloin vielä kevyestä flunssasta huolimatta pyörähdin tiistaina osteotomiakontrollissakin. Reisiluun luutumistilanne näyttää kuulemma lupaavalta. Nyt saan pikkuhiljaa alkaa varaamaan kivun sallimissa rajoissa ilman mitään rajoituksia. Jospa se tästä taas, niin reisiluun luutumisen kuin flunssankin suhteen! Ens viikon on muuten oltava parempi, ei tämä paljon huonommaksi voi enää mennä ;) Mutta nyt taas ompeluaiheista asiaa.

Viime vuonna ompelin siskon vauvalle heidän vaunuihin sopivan vaunuverhon, josta postailinkin jo syyskuussa. Tuon postauksen jälkeen ystävä pyysi ompelemaan samanlaisen heidän vaunuihinsa ja aika pian sen ompelinkin, en vaan oo muistanut jakaa kuvia täällä blogissa. Vuoden 2016 ompelujuttujen koosteessa tuo vaunuverho kuitenkin näkyi, mutta ajattelin laittaa tähän vielä vähän parempia kuvia, kun sain sellaisia ystävältä. Kiitos vaan sulle, ihana! <3Tässä vaunuverhossa kankaat on ohutta puuvillaa, taustana valkoinen lakanavahvuinen puuvilla ja päällä tuo kaunis musta-valkokuvioinen puuvillakangas. Käytin tukikangasta ja extrakerrosta puuvillakangasta sirkkarenkaiden tukemisessa, ja ilmeisesti onnistuin kiinnittämään renkaat riittävän tiukalle. Ainakaan ei ole tullut valituksia rikkoontuneesta verhosta! ;)

Toiselle ystävälle tein myös vaunuverhon hänen itse valitsemastaan kankaasta, joka on muuten Paapiin Sade-trikoota. Samaa kangasta käytin myös tuohon turvakaukaloverhoon, joka suunniteltiin yhessä ystävän kans. Jospa nyt pysyy pian syntyvä pikkuinen suojassa viimalta, sateelta, auringolta, lampuilta, pöpöiltä ynnä muulta. Kuten kuvasta näkyy, turvakaukaloverhon kiinnityksessä käytetään vain nauhoja. Lisäksi verhon reunat on kuulemma helppo laittaa turvavyönkiinnityspalikan väliin, jotta verho ei pääse nousemaan reunasta ylös.
Olipas taas mukava ommella jotain erilaista, nimittäin tuommosta turvakaukaloverhoa en ollut koskaan ennen tehnyt. Hyvännäköinen ja toimivan oloinen siitä tuli, voisin tehdä itsellekin sellaisen jos vielä joskus vauva saadaan. Meillä on tuo sama Maxi Cosin Capriofix -turvakaukalokin sopivasti ;) Kiitos myös sulle J, hyvistä kuvista. Jospa me ollaan terveinä sitten kun pikkuinen syntyy ja ootte päässyt kotiin asti, tullaan sitten ihastelemaan ja nuuskuttelemaan pientä! <3

6 kommenttia:

 1. Toi musta-valkoinen on hieno! Kelpaisi tännekin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, siitä tuli kyllä kaunis! Sopii hyvin mustiin vaunuihin :D Tuota kangasta muuten jäi vielä eikä sille ole käyttöä, joten laitappas mailia jos todella haluaisit teillekin samanlaisen. :)

   Poista
 2. Onpas mun puhelimessa tosiaan huono kamera :D pitääköhän se uus luuri käydä ostamassa nytheti että saa vauvasta kunnollisia kuvia.. Järkkärin kun myin syksyllä pikkusiskolle pois kaapista pölyttymästä. Minä sairastan kans, pikkuhiljaa alkaa onneks helpottaa :) Huippujuttu että jalka on paranemaan päin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo mää luulen että yks syy kuvien heikkoon laatuun on se, että laitoit ne mulle whatsappissa :D Mut joo, hyvälle kameralle on kyllä käyttöä kun talossa on vauva! ;) Tsemppiä sinne <3

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)