Kaksplus.fi

perjantai 13. tammikuuta 2017

Voiko käsitöitä antaa lahjaksi?

Joulun alla pohdiskelin mielessäni, voinko antaa lahjaksi itsetekemiäni käsitöitä. Lopulta päädyin, että voin antaa, mutta vain niille joiden tiedän todella arvostavan käsin tehtyjä juttuja. En jaksaisi ommella/neuloa/virkata jotain lahjaksi sellaiselle henkilölle, joka ei sitä arvosta.

Päädyin ompelemaan 5-vuotiaalle kummipojalle joulupakettiin repun, jonka ompelin taas samalla Villa & Villa -blogin ohjeella, jota aikaisemminkin käytin. Sujautin lopulta repun sisään vielä pikkulegopaketin, koska lahja oli samalla myös synttärilahja. Reppu oli ilmeisesti pojalle mieleinen, mutta voiton vei kuitenkin ne pikkulegot ;) Lapsen äiti onneksi tykkäsi lahjasta, ja itsekin olin ihan tyytyväinen lopputulokseen ja siihen, että sain vielä viimeisinä päivinä ennen joulua värkättyä repun valmiiksi. Vaikka epätoivo ja turhautuneisuus meinasi välillä iskeä kaikkien kipujen ja kiireiden keskellä.


Kuvan reppuun tein tuon tähden silitysarkista. Kiinnitin sen ensin puuvillakankaalle, koska en uskaltanut silittää tuota reppukangasta, koska siinä on nurjalla puolella "muovitus." Kiinnitin tähden tiheällä siksakilla, vähän kuin aplikoiden. Tämä oli toinen "aplikaatio," jonka olen koskaan tehnyt, siihen nähden se onnistuin hyvin!

Toiselle kummilapselle (4-vuotias tyttö) virkkasin nuken kantokopan tällä Paapon ohjeella, tosin aika reilusti soveltaen. Valitettavasti unohdin ottaa lopputuloksesta kuvia! Lopputuloksesta ei tullut ihan yhtä siisti kuin tuo kuvien kantokoppa, koska käytin kuteena puuvillaista ontelokudetta ja ohjeessa oli käytetty polyesterikudetta. En tiedä, onko kummityttö tykännyt saamastaan lahjasta, mutta toivotaan niin.

Mitä sinä olet mieltä itsetehdyistä lahjoista?

14 kommenttia:

 1. Minä ainakin arvostan itsetehtyjä lahjoja. Minä en osaa ompelukonetta käyttää ja arvostan ihmisiä, jotka osaavat. Neulon ja virkkaan, joten tiedän mitä langat maksaa ja arvostan käsitöihin käytettyä aikaa. Omia tekeleitä lahjaksi antaessa mietin kyllä tarkkaan, että onko mieluinen ja meneekö käyttöön. Tuo tekemäsi reppu on muuten upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itekin oon kuullut tuosta, ettei ihmiset aina tiiä tarvikkeitten arvoa. Onneks mun lähipiirissä ymmärretään että myös materiaalit maksaa, monesti aika paljonkin.

   Kiitos reppukehuista! <3

   Poista
 2. Todella siisti ja tyylikäs reppu! Tuollaisen ottaisi kyllä ilolla vastaan :)

  Itse arvostan kovasti käsitöitä ja tietysti aina on plussaa, että lahja on sellainen jolle on käyttöä ja tarvetta kotona. Myös sellaiset kuluvat lahjat (kuten ruoat ja juomat) ovat mieluisia (myös itsetehdyt) niin ei täyty kaikki nurkat tavaroista. Sitä kun on meille vuosien saatossa kertynyt...

  Pienimmät lapset toki aina ilahtuvat niistä legoista ja muista leluista varmaan eniten. Ainakin itse olen iän kanssa alkanut arvostamaan yhä enemmän käsitöitä (oli sitten ompelua tai jotain muuta askartelua).

  Itsekin tykkäisin tehdä jos olisi enemmän aikaa ja ompelukonekin pitäisi kunnostaa/ostaa uusi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, kiitos! <3

   Totta kai yritän itsekin miettiä sellaisia lahjoja joille olisi käyttöä, ylimääräistä tavaraa kun kertyy muutenkin niin paljon.

   Käsityöt vie kyllä paljon aikaa, sitä ei voi kieltää. Siksipä tuo reppukin uhkasi jäädä valmistumatta ;)

   Poista
 3. Itse tykkään ja arvostan itsetehtyjä lahjoja. Eli ihan ehdottomasti täältä peukku itsetehdylle. :)

  VastaaPoista
 4. Ihanat lahjat olet tehnyt!<3
  Minusta itsetehdyt lahjat on aivan parhaita. Niissä lämmittää ajatuksen ja käyttötarkoituksen lisäksi myös aika minkä on "kuluttanut" tai pikemminkin antanut lahjaa tehdessä. Kyllä kauniit ja hyvät ajatukset välittyy aina, materiaa enemmän. Itse teen myös lahjoja itse..miten vain ehdin. Sellaisetkin lahjat on mielestäni lapsille huippuja joiden arvon huomaa todellisuudessa vasta isompana tai jopa aikuisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3

   Mun mielestä on niin mukava tehdä lahjaa jollekin ja miettiä samalla sen saajaa. Vauvalahjojen ompelu on parasta, vauvat kun on niin ihania <3

   Poista
 5. Tykkään itsetehdyistä lahjoista. :)
  Aivan ihana tuo reppu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ulla! <3 Toisen repun tekeminen oli jo vähän helpompaa, mutta ei siitäkään ilman ratkojaa selvinnyt ;)

   Poista
 6. Musta itse tehdyt käsityölahjat ovat ihania, niissä on nähty vaivaa ja erityisesti, jos on tehty saajan tyyliin sopivaa, niin se on aivan ihana muistaminen. Ilmeisesti kaikista ei ole, koska jouluksi todella taas väänsin tosi monelle myös jonkun pienen itsetehdyn jutun lahjan oheen ja niistä ei kiitetty. Ehkäpä siis pitää vain ostaa pelkästään kaupasta valmiina jatkossa. Tuo reppu on niin hieno minusta! -kirmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta, että kyllähän sen lahjan olis hyvä olla saajan tyyliin sopiva, niin kuin kaupasta ostetun lahjankin. Kiittämättömyys kyllä harmittaa, varsinkin kun on nähnyt lahjan eteen suurta vaivaa.

   Poista
 7. Ehottomasti itsetehdyt lahjat on niitä parhaimpia, niissä voi ainakin olla varma että tekijä on ajatellut saajaa. ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin! <3 Rakkaille ihmisille on ihana tehdä lahjoja.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)