Kaksplus.fi

perjantai 17. helmikuuta 2017

Herkulliset pikkupitsat ja itse tehty tomaattikastike

Huhhuh, tulipas melkoinen postaustauko. Mun kouluviikko on ollut tosi kiireinen, useampana päivänä oon tehnyt koko päivän koulutehtäviä ja kuunnellut luentoja, jotta oon saanut kaikki tehtävät palautettua aikataulussa. Aion pitää viikonlopun vapaata ja jatkaa koulutehtäviä taas ens viikolla, meillä on nimittäin tiedossa pieni lomanen miehen kans kahestaan. Mun ihana sisko lupas ottaa lapset hoitoon, vaikka Pikkuveli onkin kuumeessa. Jep, taas täällä sairastetaan! Muita oireita ei kuumeen lisäksi oo, joten oisko joku virustauti kyseessä. Käytiin eilen terveyskeskuksessa tsekkauttamassa, että putket korvissa on auki.

Nyt on pakkaustouhujen keskellä kuitenkin "pakko" tulla jakamaan teille tämä resepti, on sen verran herkullista! Avustaja leipoi pyynnöstäni meille pikkupitsoja yhtenä päivänä. Hän toi reseptinkin tullessaan, ja onneksi toikin. En oo koskaan ennen syöny näin hyviä pikkupitsoja! Tehhään ihan varmasti jatkossakin, nämä sopis tosi hyvin juhliin ja erilaisiin illanistujaisiin.

Näiden pikkupitsojen herkullisuuteen vaikuttaa tosi paljon tuo taikina, ja sen rasvaisuus ;) En kuitenkaan menis muuttamaan reseptiä vähärasvaisemmaksi, koska juuri siinä piilee se salaisuus! Toki täytevalinnoillakin on merkitystä lopputuloksen makuun; me laitettiin täytteeksi tomaattikastikkeen lisäksi kinkkua, meetvurstia, ja ananasta. Juustona käytettiin muistaakseni Oltermannia ja Mozzarella-raastetta. Laitan pitsojen ohjeen alle tomaattikastikkeen ohjeen, jota käytetään myös tavalliseen pitsaan.


Herkulliset pikkupitsat (30 kpl)

250 g voita
9dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
3,5 dl maitoa
50 hiivaa

1. Nypi rasva ja jauhot sekaisin, lisää suola sekä maito, johon on liuotettu hiiva.
2. Sekoita tasaiseksi massaksi.
3. Jaa taikina 30 osaan, pyöritä pikkupullia ja anna kohota liinan alla.
4. Voitele "pullat" kanamunalla ja paina syvennys lasinpohjaa apuna käyttäen.
5. Laita pohjalle tomaattikastiketta, sitten täytteitä ja päälle reilusti juustoraastetta.
6. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 min.

Tomaattikastike

valkosipulia
oliiviöljyä
1 tölkki Mutti Polpa -tomaattimurskaa
(tomaattipyreetä)
1 tl suolaa
1 tl sokeria
mustapippuria myllystä
(chilijauhetta)
basilikaa (kuivattuna)

1. Kuullota pilkottua valkosipulia oliiviöljyssä muutaman minuutin ajan.
2. Lisää tomaattimurska ja kaikki muut mausteet paitsi basilika.
3. Anna kastikkeen kiehua kokoon pienehköllä teholla noin 10 minuuttia, tai pitempäänkin jos tomaattikastike on erityisen löysää.
4. Lisää basilika muutama minuutti ennen kuin nostat kastikkeen pois levyltä. Me on käytetty kuivattua basilikaa, joten en tiiä toimitaanko tuoreen basilikan kans jotenkin toisin.

Tästä tomaattikastikeannoksesta tulee vähän reilu annos tuohon pikkupitsojen annokseen nähden, mutta lopun voi vaikka pakastaa tai käyttää hyödyksi jonkun muun ruuan tekemisessä. Meillä on pitsaohje, josta tulee kaks pellillistä pitsaa, siihen tämä annos on just sopiva.

Nyt jatkamaan pakkaamista ja sit voisin pienen hetken värkätä yhtä koulutehtävää eteenpäin, jos pikkupotilas suostuu päiväunille. Eilen hän nukkuin huikeat 4,5 tuntia, joten voi olla ettei tänään päiväunet maistu!

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Meilläkin näitä tehhään varmasti vielä monta kertaa :)

      Poista
  2. Kiitos reseptistä! Oli aivan mielettömän hyviä! Tehtiin pojan synttäreille näitä. Ai että, tulee tehtyä kyllä uudemmanki kerran. Kansanterveyspalkinto sulle!(: -silja-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kansanterveyspalkinto voin käytön lisäämisestä! Mahtavaa että tykkäsitte, ja vielä mahtavampaa kun tulit kommentoimaan. Toit hymyn huulille kommentillasi, Silja! :)

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)