Kaksplus.fi

perjantai 3. helmikuuta 2017

Poskiontelotulehdus flunssan jälkitautina

Huhhuh, oon nyt melkeen kaks viikkoa sairastanu flunssaa. Tällä hetkellä menossa on päivä numero 12. Sain tavallisen flunssan kaveriksi vähän ikävämmän seuralaisen, poskiontelotulehduksen. Päätä särkee, erityisen paljon silloin kun kumarrun esimerkiksi noukkimaan leluja lattialta tai pukemaan lapsia (eli kun laitan pään alaspäin). Lisäksi ylähampaita vihloo ja olo tuntuu kaikin puolin sairaalta. Kuumetta ei oo onneks ollut! Mulle ei yleensäkään nouse kuume vaikka oiskin joku tulehdus päällä.


Haluan välttää antibiootteja niin pitkään kuin mahdollista, joten keskiviikkona kun kävin lääkärissä ja sain antibioottikuurin, päätin ensin kokeilla muita keinoja. Sain reseptin myös Nasonexiin eli nenäsuihkeeseen, joka sisältää kortisonia. Sen lisäksi ostin apteekista myös sarvikuonon eli nenähuuhtelukannun. Tuota Nasonexia laitetaan kerran päivässä, mutta sarvikuonoa oon käyttäny ihan vähän väliä. Hetkellisesti saan pienen avun nenänhuuhtelusta, mutta ei se apu pitkään kestä. Eilisen päivän eli torstain aikana kuitenkin totesin, että ei se poskiontelotulehdus ala parantua ilman antibioottia, joten eikun taas apteekkiin. Nyt mulla on siis kuuri päällä ja odottelen, että se alkais vaikuttaa. Antibiootin lisäks syön myös maitohappobakteeria päivittäin, jotta maha ei menis niin huonoon kuntoon.


Tällä viikolla en oo oikeen saanu koulutehtäviä tehtyä kun tuntuu että aivojen tilalla on vaan räkää ;) Ens viikolla on muutaman tehtävän deadlinet, joten pitänee viikonloppuna vähän opiskella. Normaalisti pidän viikonloput vapaana, jotta voin olla perheen kans enemmän.

Tämmöstä arkea täälä tällä viikolla. Ilmeisesti sitkeää flunssaa on täälä meillä päin tosi paljon liikkeellä, harmi! En muuten tiiä mitään niin inhottavaa kuin sen mädän hajun joka tuntuu koko ajan omassa nokassa. Yh! En vaan saa räkää pois poskionteloista, pitäis kai mennä punkteeraukseen mut se pelottaa ihan liikaa.

Jos mulla ei ois avustajaa, ihanaa miestä ja lapsilla päivähoitopaikkaa, en kyllä ois selvinny näistä kahesta viikosta mitenkään! Eli kiitos kuuluu heille <3 Mukavaa viikonloppua kaikille, jospa ootte mua terveempinä!

6 kommenttia:

 1. Minä joskus sain hoidettua poski ontelon tulehduksen ilman antibiotteja. Join noin tunnin välein kuumaa teetä. Hieroin poskia ja suihkutin lämmintä vettä niihin tai painoin lämmintä kauratyynyä. Laitoin vikcs voidetta poskiin ja samaa suihketta myös nenään. En muista tarkkaa tuota nimeä.ja painoin nenän vierestä poskia. Lopulta niistin kaks viikkoa sitkeetä räkää. Mutta parani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä tämäkin ois parantunut ilman antibioottia, jos oisin jaksanut riittävän kauan yrittää. Päänsärky vaan alkoi olla liian häiritsevää ja kun en voi käyttää tulehduskipulääkkeitä, päädyin hakemaan antibioottikuurin.

   Poista
 2. Punkteeraus on inhottava, toivottavasti et joudu sitä käyttämään! Toisaalta, mut jouduttiin yläkouluikäsenä punkteeraamaan ainakin kaks kertaa. Sillon tuntu epätoivoiselta ku tuli aina uusi tulehdus. Mutta liekö just punkteerausten ansiota, että nyt on menny tooosi pitkään ilman tulehduksia! Joten niistä saatto olla pitemmällä tähtäimellä hyötyä, vaikka tosiaan yksi kerta ei riittänyt ainakaan minulle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ainakin näyttää siltä, että vältyin punkteeraukselta. Tänään olo on ollut jo paljon parempi kuin eilen - pääkipu ei oo enää niin pahaa, pientä jomottelua vain. Ehkäpä jos tulee toistuvasti poskiontelotulehdus, pitää sitten harkita tuota punkteerausta.

   Poista
 3. Voi ei, poskiontelontulehdus on kyllä ikävä vieras :/ Toivottavasti ab-kuuri puree tehokkaasti!
  Nenähuuhtelukannu on kätevä kaveri. Ehkä sillä ei saa parannettua poskiontelontulehdusta mutta alkavan nuhan voi kyllä saada katoamaan kun tajuaa ottaa kannun käyttöön heti, kun vähänkin tuntuu tukkoiselta ja muistaa huuhdella ahkerasti. Tukkoiseen nenään auttaa pilkottu sipuli. Itse pilkon sipulia yöksi makkariin silloin, kun nenä on tukossa. Tuoksu on aika tymäkkä mutta nenä pysyy auki!
  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antibioottikuuri auttoi kyllä hyvin, nyt oon jo huomattavasti paremmassa kunnossa. Jatkossa pitääkin muistaa käyttää nenähuuhtelukannua heti kun alkaa vähänkään tuntua flunssan oireita. Reilu annos c-vitamiinia ja burana on kans hyvä keino torjua päälle pyrkivää flunssaa. Tulehduskipulääkkeet on mulla nyt kiellettyjen listalla, joten toivotaan ettei taas tuu uutta flunssaa, tämä riitti vähäks aikaa ;) Sipulia me laitetaan tosi usein makuuhuoneeseen yön ajaks, pikkumies kun on vähän väliä tukkoinen...

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)