Kaksplus.fi

torstai 2. maaliskuuta 2017

Saako äiti näyttää ylpeyden lapsen taidoista?

Eilen Pikkuveli oppi sanomaan Ärrän. Tai ainakin huomasin sen eilen ensimmäisen kerran. Niin mahtavalta kuulosti, kun pikkumies hoki "Isoveli menee kerrrhoon. Kerhhoon." Tuon isoveljen tilalla toki nimi, mutta kuitenkin. Huomasin ärrän hienon sorahduksen ja sanoin: "Hei osaat sanoa ärrän, hienoa!" ja vastaukseksi sain tietysti: "Ärrrä!" :D

Tämän keskustelun aikana tulin niin ylpeäksi mun pienestä pojasta, jolla on ikää nyt muutamaa päivää vaille 2v2kk. Otin hetken kuluttua puhelimelle videota pienen miehen palapelin rakentamisesta ja jututin samalla yrittäen saada sanomaan ärrän. Ja tulihan se sieltä! Ylpeänä jaoin videon mun ja miehen perheen whatsapp-ryhmiin. Samalla jäin kyllä miettimään, saako äiti näyttää ylpeyden lapsen uusista taidoista? Mitä sinä olet mieltä tästä asiasta?


Mun mielestä lasta pitää kehua uusien taitojen oppimisesta ja hänelle pitää näyttää miten äiti ja isi on ylpeitä hänestä, mutta saako sen näyttää muillekin? Jos ei nyt koko illaksi tai viikoksi jää hokemaan "Kyllä tuo meijän Mirja-Petteri on niin mahtava kun on oppinut sitä ja tätä ja tuota!" ;)

10 kommenttia:

 1. Lasta ei voi kehua liikaa!<3 ja meidän vanhempien tehtävä ja kjnnia on iloita niistä pienimmistäkim jutuista. Ja ärrän oppiminen on ihan,huikeeta!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai lasta pitää kehua, sitä en kiistä. Mutta jäin pohtimaan äidin ylpeilyä lapsen uusista taidoista.

   Ärrän oppiminen on kyllä niin hienoa, se sorahtaa niin hauskasti näin alussa! ;)

   Poista
 2. Saa, ja pitää olla! Näin minä ajattelen, ja kehun kyllä lapsia pienistäkin kehumisen arvoisista asioista. Tulee niin paljon sitä kieltämistä/moittimista, että pitää kyllä kehua niitä aina silloin kun on tarvetta. ❤
  Emmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehua pitää, tottakai! Ja lapsen kuullen ylpeästi kertoa uusista taidoista. Kaksvuotiasta joutuu kyllä olemaan melkein koko ajan kieltämässä, niin kehuja pitää kyllä keksiä pikkujutuista.

   Poista
 3. Ihana Pikkuveli <3
  Saa olla rehellisesti ylpeä ja näyttää sen muilleki! :D vaikka se ei omaa ansiota oiskaan, niin on se silti niin ihana juttu ku oma lapsi oppii jotaki uutta että sen ilon haluaa myös jakaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ihana on! <3 Lapsen uusien taitojen seuraaminen on kyllä niin mahtavaa, myös näin toisella kertaa.

   Poista
 4. Jaa, että saako? En tiedä, onko se soveliasta, mutta teen sitä itse matalan kynnyksen taktiikalla. Siis julkaisen videon perheen whatsapp-ryhmässä, jos lapsi sanoo ensi sanansa, ottaa ensiaskeleita tai on muutenvain minun mielestäni maailman hellyttävin/taitavin/nokkelin. Jos joku niistä pahentuu tai tykkää huonoa, niin sopii olla katsomatta. Itse äitihän siinä ei tosiaan saa itselleen mitään kunniaa (paitsi, että on sattunut kameran kanssa onnistumaan), mutta lapsen kehityksessä kaikki nämä virstanpylväät on tosi isoja juttuja! Meillä kaikilla on niin erilainen ajatus siitä, miten jakaa omaa arkea tai elämää muiden kanssa ja saadaan siinä ollakin erilaisia.

  Ollaan vain ylpeitä lastemme saavutuksista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se just menee! Ollaan ylpeitä ja kehutaan lapsia ahkerasti <3

   Poista
 5. Taitava kummipoju. <3
  Minusta saa tietenkin näyttää ylpeyden lapsestaan ja hänen taidoistaan tilanteessa kuin tilanteessa. Ja jos joku siitä pahentuu, niin oma on murheensa. ;) Hankala olis, jos täytyis yrittää "lajitella" saavutuksia, että mistä kehtaa ylpeillä julkisesti. Se tietenkin muuttaa sävyä, jos tämä luonnollinen ylpeys muuttuu kerskailuksi. :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, nii on! Tänään saatiin hihitellä ahkerasti kun hoki moneen kertaan "moottorrikelkka, moottorrikelkka! ;)

   Tuo sävykin on kyllä tärkeä, joten jatketaan oikean sävyistä kehumista ja ylpeilyä jatkossakin! :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)