Kaksplus.fi

maanantai 3. huhtikuuta 2017

Vastaukset kysymyksiin

Ensinnäkin, kiitos aivan mahottoman paljon kaikista niistä kysymyksistä, joita jätitte Sinä kysyt, minä vastaan -postaukseen. Ensimmäinen ajatus julkaise -napin painamisen jälkeen oli: "Apua, mitä mää tein?! Entä jos ei tuu yhtään kysymystä, vähänkö noloa!" Kiitos teille siitä, ettei mun kauhukuva lopulta toteutunu! ;)  Vastaan kaikkiin kysymyksiin, mutta päädyin tekemään muutaman kysymyksen aiheesta erillisen postauksen, jotta tämä ei venyisi ihan mahottoman pitkäksi. Pidän teitä siis vielä jonkun aikaa jännityksessä loppujen kysymysten osalta ;)

Oletko asunut kerrostalossa noin nelisen vuotta sitten? Juu, on me asuttu kerrostalossa sillon.

Mitä opiskelet?  Tietojenkäsittelyn tradenomiksi, monimuotototeutuksella.

Miten tapasit miehesi/miten rakastuitte? 
Meillä on ensimmäisestä tapaamisesta vähän erilaiset käsitykset, haha. Muistelen tavanneeni mieheni ensimmäisen kerran syksyllä 2008 yliopiston abipäivillä. Olin isoveljen ja sen kavereitten mukana syömässä ja mies istui samassa pöydässä. Mies ei tosiaan muista tilanteesta mitään. Myöhemmin muutin samalle paikkakunnalle ja tutustuttiin mun isoveljen kautta.

Onko miehelläsikin CP-vamma vai onko hän täysin terve? Miehelläni ei ole cp-vammaa.

Haluaisitko lisää lapsia?  Haluaisin.

Pikkuveli eka kertaa kunnolla äitin sylissä <3
Miten paljon raskaus vaikeuttaa CP-vammaa ja liikkumista?
Ensimmäisen raskauden kohdalla olin hyvinkin epätietoinen siitä, miten tuun selviämään raskausajan. Totta kai raskaus on vaikeuttanut liikkumista kehon painopisteen muuttuessa ja painon noustessa, mutta selvisin kuitenkin yllättävän hyvin. Pystyin kävelemään loppuun asti, mikä ei ollut mulle itsestäänselvää heti ensimmäisen raskauden alussa.

Vaikuttaako CP-vammasi lapsien saantiin?  Ei vaikuta.

Mistä saat iloa päiviin kun tuntuu oikein kurjalta?
Hyvä kysymys, erityiskiitos kysyjälle - sait mut ajattelemaan asiaa. Vaikeilla hetkillä yritän ajatella, että mulla on elämässä paljon kaikkea hyvää; puoliso, lapset, ystävät ja koulu, jonka avulla toivottavasti saan joskus työn. Toisaalta ajattelen myös, että selviän päivän kerrallaan.

Mistä unelmoit?
Hui, mulla on paljon unelmia. Tällä hetkellä unelmoin rauhallisesta viikonloppulomasta kahdestaan miehen kans. Toisaalta unelmoin myös aurinkolomasta miehen kans. Työ on myös yks unelma, haluaisin tehdä mielekästä työtä ja saada siitä palkkaa, jolla voisin osallistua perheen elättämiseen. On mulla myös talounelma, siis "iso, hieno, uus talo jossain rauhallisella paikalla, mutta kuitenkin palveluiden läheisyydessä" - heh, ei kovin realistinen unelma mut saahan sitä unelmoida ;)

Minne ja millä porukalla menisit lomailemaan kahdeksi viikoksi, jos ei tarvitsisi välittää rahasta?
Hmm, menisin varmaan johonkin lämpimään miehen kans. Pitäisi kuitenkin olla joku mielenkiintoinen kaupunkikohde, että mieskin viihtyisi. Joten rantaloma + kaupunkia, lämmintä mut ei liian kuumaa. Lapsia en ottaisi mukaan, koska sitten se ei olisi enää lomaa! ;)

Tämä kuva on otettu meiän tähän mennessä ainoalta ulkomaan reissulta Teneriffalta, keväällä 2012.
Missä näet itsesi 10 vuoden kuluttua?
Kymmenen vuotta on pitkä aika, mutta toivottavasti oon silloin jo valmistunut ja saanut oman alan töitä. Asutaan ehkä isommassa talossa, rauhallisemmalla paikalla. Oon maalta kotoisin, joten mun on ollut vähän vaikea sopeutua kaupunkilähiöön.

Minkä neuvon antaisit äidiksi tulevalle?
Luota itseesi. Älä nosta rimaa liian korkealle. Älä vertaa itseäsi muihin äiteihin ja heidän toimintatapoihin, tee niin kuin sinulle on parasta.

Luetko kirjoja tai lehtiä? Mitä/millaisia?
Luen sekä lehtiä että kirjoja, nykyään kirjojen lukemiselle ei vaan tunnu löytyvän aikaa. Luen Kaksplussaa, Kodinkuvalehteä (siinä muuten yks parhaista lehdistä!), silloin tällöin myös Vauvaa ja Meidän perhettä. Kirjoista luen pääasiassa suomalaisten kirjailijoiden romaaneja, semmosta rakkaushömppää yleensä ;) Viimeksi lukemani kirja ei kuitenkaan osu tähän kategoriaan; luin Paul Kalanithin Henkäys on ilmaa vain -kirjan. Suosittelen! Seuraavaksi taidan lukea Eve Hietamiehen Hammaskeijun, odotukset on aika korkealla koska Yösyöttö ja Tarhapäivä oli niin huippuja.

Millaiset olisivat unelmiesi hiukset? Minua kiinnostaa siis sekä realistiset toiveesi nykyisiä kohtaan, että hiusunelmasi, jos saisit päättää itse kaiken.
Noo, mulla ei oikeestaan oo mitään hiusunelmia, mutta voisin luopua takaraivolla olevasta pyörteestä :D

Mikä on tärkein oppi mitä haluat lapsesi oppivan kotoa?
Ole rehellinen, sillä pärjäät pitkälle. Ole luottamuksen arvoinen. Luota itseesi ja omiin kykyihisi.

Mikä on mukavin käsityöprojektisi? 
Tämä olikin aika vaikea kysymys. Monet projektit on lopulta ollut sellaisia, että olen ollut tyytyväinen lopputulokseen, mutta sen työn tekeminen ei ole ollut niin mukavaa (esimerkiksi ensimmäistä reppua tehdessä olin noin sata kertaa heittämässä koko homman roskiin). Tämän Hiiop-jumppiksen ja peiton tekeminen oli mukavaa, tiesin että ne on siskolle mieleiset ja tulevat käyttöön heidän pienelle vauvalle. Tuo jumppis oli muuten tosi pitkään käytössä!


Mitä blogeja luet?
Luen aika paljon blogeja, pääosin lapsiperheaiheisia. Myös ompelujutut ja ruuanlaitto + leivonta kiinnostaa. Tässä muutama blogi joita luen:
Aarteeni 
Nauravanappi
Äiti ja melukylän lapset
Kun äiti kelaa
Mistä on pienet pojat tehty
Yhteenkasvettu

Jos saisit kolmea asiaa muuttaa elämässäsi, niin mitkä ne olisi?
Tämä on paha kysymys, koska monesti ajattelen että tuon muuttaisin jos voisin, mutta en tiiä oisko elämä sen mukavampaa vaikka asioita voiskin muuttaa toisenlaisiksi. Esimerkiksi oman liikuntarajoitteen antaisin mielelläni pois, mutta en sitten olisikaan "minä". En muuttais mitään. Paitsi poistaisin jotenkin koulusta syntynyttä stressiä, vaikka oonkin sen itse aiheuttanut haalimalla ylimääräisiä kursseja.

4 kommenttia:

 1. Tätä kerkesin jo odotella, ja nyt sitte jatkoa tälle! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivät vilahtelee ohi ihan mahotonta vauhtia, en pysy perässä! :D

   Poista
 2. Näitä oli mukava lukea! :) Juuri äsken painoin julkaise-nappia saman aiheen kirjoituksen perässä, tekee nyt jo mieli poistaa koko juttu saman tien!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postauksen julkaiseminen on kyllä joskus vähän liiankin jännää!

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)