Kaksplus.fi

keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Pieni kerrossänky lastenhuoneeseen

Postauksessa esitellystä kerrossängystä sekä patjoista ja päiväpeitoista saatu alennusta Veken Kalusteelta. En hyödy linkkien klikkaamisesta.

Kuopus täytti tammikuussa 2 vuotta, ja jo silloin pohdin lasten nukkumisjärjestelyjä. Kuopus nimittäin nukkui edelleen meidän makuuhuoneessa pinnasängyssä, josta ei saanut edes laitaa irti. Mitään ei kuitenkaan saatu aikaseksi ja asia jäi hautumaan. Syitä entiseen tapaan jatkamiselle oli oikeastaan kaksi: kuopukselle olisi pitänyt hankkia uusi sänky ja toisekseen mies ei ollut innokas lähtemään yöllä kuopuksen itkiessä toiselle puolelle taloa katsomaan, mikä on hätänä. Niin, meillä tosiaan mies pääsääntöisesti hoitaa lasten yöheräilyt.

Huhtikuussa innostuin kuitenkin katselemaan kerrossänkyä lapsille, jotta lastenhuoneeseen jäisi tilaa myös leikeille. Meillä on vieraspatjat lastenhuoneen lattialla kasana, joten ne ja arkkupakastin vievät oman tilansa. Löydettiin todella tukeva, ja just meille sopivan kokoinen Liisa pieni kerrossänky Veken Kalusteelta ja tilattiin samalla myös vaahtomuovipatjat ja Bedit Zipit-vetoketjupäiväpeitot sänkyihin. Tästä löydät kaikki Veken Kalusteen valikoimista löytyvät kerrossängyt.


Valitsemamme Liisa pieni -kerrossängyn koko on oikein sopiva: patjan koko on 70*155 cm ja sänky on vain 137 cm korkea. Lapset mahtuu kuitenkin nukkumaan siinä vielä monta vuotta, joten tämä sänky on varmasti pitkäikäinen hankinta. Tarvittaessa tällainen suht pienikokoinen aikuinenkin mahtuu lapsen viereen nukkumaan. Huomasin sen kun yritin saada kuopusta nukkumaan viikonloppuna päiväunia; melkein nukahdin itse ja lapsi ei nukahtanut!

Minä ihastelen päivittäin sängyn ulkonäköä ja sen tukevuutta, ei tarvi pelätä sängyn kaatuvan kun lapsi kiipeää yläsänkyyn. Tikkaitten askelmissa on urat, jotta jalka ei kiivetessä pääse lipsahtamaan niin helposti ja yläsängyn laidat on riittävän korkeat. Sänkyjä voi tarvittaessa käyttää myös erikseen jos on tarve siirtää pojat eri huoneisiin nukkumaan (mitä ei kyllä ole ainakaan nyt näköpiirissä kun meillä ei ole toista lastenhuonetta). Me ei ostettu erillistä lisälaitaa alasänkyyn, mutta sellainen olisi mahdollista hankkia lisävarusteena, kuin myös sängynaluslaatikko.

Suomessa valmistetut Bedit Zipit -päiväpeitot oli kyllä hyvä hankinta. Harkitsin mustia päiväpeittoja, mutta päädyin valkoisiin, joissa ei pöly ja pienet tahrat ehkä näy niin helposti kuin mustassa. Meillä ei aiemmin ollut lasten sängyissä päiväpeittoja, koska ei jaksettais pedata niitä kuitenkaan. Nuitten kätevien vetoketjupäiväpeittojen avulla on kuitenkin nopea ja helppo pedata sänky, ja vähän isompi lapsi osaa tehdä sen itsekin. Neljävuotias esikoinen mielissään petaa sänkyään, kun silloin saa laittaa vetoketjun kiinni!Toimitus ja kasaaminen

Tilatut tuotteet toimitettiin meille kotiovelle sovitussa aikataulussa. Paketit sisälsi kaiken tarvittavan, mies käytti ruuvien kiinnitykseen apuna omaa porakonetta. Mies kasasi sängyt sillä aikaa kun olin Lapsimessuilla. Ohjeet olivat selkeät ja sänkyjen kasaaminen sujui pääosin helposti mutta yhdistäminen toisiinsa tuotti kuulemma hankaluuksia. Sänkyjen välille kiinnitettävät ruuvit eivät olleet lähteneet kiertymään suoraan, mutta pihdeillä pyörittämällä olivat menneet lopulta paikoilleen. Toinen miinuspuoli sängyssä on puunväriset pohjasäleiköt. Alasängyn säleikkö ei luonnollisesti näy mihinkään mutta yläsängyn pohja kyllä näkyy, joten se olisi kauniimpi valkoisena.No, miten kuopuksen siirtyminen uuteen sänkyyn sujui?

Mainiosti, en olisi voinut uskoa, että siirto tapahtuu niin helposti. Hän ei ole kertaakaan karannut sängystä, eikä ole koskaan tullut yöllä nukkumaan vanhempien sänkyyn. Kerran hän on tippunut sängystään, mutta muuten on mennyt tosi hyvin, aivan mahtavaa! Esikoinen nukkuu totta kai ylhäällä, ja kuopus alhaalla. Pikkuveli on mielissään uudesta sängystään, ja niin on myös Isoveli. Ylpeänä he esittelevät sänkyä kaikille vieraille ja menevät innoissaan nukkumaan.  Kerrossänky on ollut meillä käytössä nyt noin kuukauden ajan. Voin suositella tätä sänkyä, se on täyttänyt meidän tarpeet täydellisesti, joten ollaan kyllä tyytyväisiä!

Onko teillä ollut ongelmia pinnasängystä isompaan sänkyyn siirtymisessä tai onko kokemuksia kerrossängystä pienillä lapsilla?

11 kommenttia:

 1. Tuo sänky on kyllä ihana! Voi kunpa joku ostais tämän asunnon ja sitte me saatais äkkiä oma talo, niin tuon sängyn kyllä hankkisin sinne. 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitämitä, onko teillä asunto myynnissä?! Ei vissiin oo pitkiin aikoihin nähty. Pitääpä soitella ja koittaa kyläillä joskus <3 Niin, ja sänky on kyllä huippu, niin äitin ku poikienki mielestä. :)

   Poista
  2. On meillä ollu myynnissä tää jo syyskuusta asti. Tulkaapa käymään vaan! 😊

   Poista
  3. Oho, no vaikuttaa todellakin siltä että ois aika kyläillä! :D

   Poista
 2. Meillä on samankaltainen tilanne. Kuopus nukkuu vielä pinnasängyssä mutta täyttää kesällä kaksi vuotta ja kohta on aika siirtyä isompaan sänkyyn. Ostettiin kerrossänky valmiiksi jo loppuvuodesta. Esikoinen oli onnellinen päästessään yläsänkyyn ja nyt pienessä lastenhuoneessa riittää tilaa myös leikeille. Nuo päiväpeitot ovat ehdottomasti hankintalistalla, sen verran ärsyttävää yläsängyn petaaminen on! Enkä halua edes ajatella, missä kunnossa alasänky on kun siellä luetaan, leikitään ja pelataan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä nuita vetoketjupäiväpeittoja, petaaminen on helppoa. Minäkin jopa pystyn petaamaan yläsängyn kun nousen alasängyn reunalle, kauempana olevan vetoketjun laittaminen kiinni on vähän vaikeaa, mutta joka tapauksessa tosi kätevät päiväpeitot.

   Me on sovittu, että yläsängyssä ei leikitä, jottei Pikkuveli tipu sieltä, kun ei olla vielä varmoja miten hyvin muistaa varoa siellä. Alasängyssä pojat kyllä leikkivät lähes päivittäin ja silloin tuo päiväpeitto on kyllä tosi hyvä kun pysyy mainiosti paikallaan.

   Poista
 3. Todella kätevä tuo vetoketjullinen päiväpeitto..! :)
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on kyllä kätevät! Tuon tyyppisen päiväpeiton vois toki ommella itsekin, mutta säästin aikaa ja hermoja ostamalla valmiit, onpahan ainakin nätit :)

   Poista
 4. Mukavan näköistä. Meillä on ollu tämä sänky kohta kolme vuotta ahkerassa käytössä. Nyt kun muutettiin isompaan asuntoon nii esikoinen 6v sai isomman sängyn. Olis kyllä tähänkin mahtunut mutta sai oman huoneen ni sinne sit ostettiin normi kokoinen sänky jo. Meillä oli pienessä asunnossa vanhin muksuista yläsängyssä, keskimmäinen alasängyssä ja nuorin sängynalus laatikossa :) kätevä ku ei vieny kolmen sängyn lattiapinta-alaa!
  Onko nuissa päiväpeitoissa pohja umpinainen? Ompelin ite sillon kerrossänkyyn vetskaripiväpeitot ja kyllä helpottu petaaminen eikä lakanat näy rumasti alasänkyyn yläsängystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anne, pahoittelut että kommenttiisi vastaaminen on unohtunut! Tuo on kyllä kätevää kun sängynaluslaatikosta voi tehdä vielä kolmannen sängyn. Meillä ei sitä laatikkoa ole, eikä ole kyllä tarvetta kolmannelle sängyllekään ;)

   Päiväpeitoissa on umpinainen pohja, joten lakanat ei pääse tursuilemaan sälepohjan välistä. Ompelin tuohon sänkyyn lakanoiksi semmoset kuminauhalakanat patjojen mitoilla, niin ainakin sopivat ja suht helppo laittaa lakana paikalleen.

   Poista
 5. Hei, onko kerrossängyn ylimmäinen turvalaita oikeesti 137cm korkeudella? Eli nukkumakorkeus jokin 104?

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)