Kaksplus.fi

torstai 11. toukokuuta 2017

Pieniä pettymyksiä ja ilon aiheitakin

Mulla on jo usiamman viikon ollut semmonen tilanne, että tarttisin muutaman tunnin (vähintään) lisää mun päiviin, erityisesti arkipäiviin. Koulujuttujen kans on ihan mahoton kiire (joo, ite oon sen kiireen aiheuttanut) ja nyt ei aika yksinkertaisesti riitä blogille asti, saatika muille harrastuksille.

Viime viikkojen aikana päivät on kiireen lisäksi sisältäny myös paljon pieniä pettymyksiä, jotka on sillä hetkellä tuntunu suurilta, ja sairastelua. Perjantaina olin lähdössä viettämään siskojen viikonloppua, mutta kivat suunnitelmat peruuntui miehelle iskeneen mahataudin vuoksi. Onneks hän ei lopulta oksentanut, eikä tauti tarttunut muulle perheelle. Ilman mattoja ollaan silti edelleen, koska en vaan uskalla levittää niitä takasin. Ei voi tietää millon 2 vee alkaa oksentaa, hän kun ei osaa kertoa mahakivusta tai pahoinvoivasta olosta! Avustaja sai meiltä kuitenkin mahataudin, joten mun on täytynyt selvitä ilman apua muutama päivä. 

Mies suorastaan painosti mua ostamaan uuden viherkasvin. Pääsiäiseksi tähän ruukkuun istuttamani narsissi kuoli pitkän pääsiäisreissun aikana, kun kukaan ei kastellut sitä. Saas nähdä kuinka kauan tämä pennimuori pysyy hengissä!

Pettymyksiä tuottaa myös koulu surkeilla järjestelmillään. Yritin tuossa just kattoa yhtä tärkeetä luentoa nauhalta mut eipä siitä mitään tullut kun videon kuva yhtäkkiä pysähtyi, ääni kyllä kuuluu. Tietysti kyseessä on just semmonen video, jossa se kuva on tärkeimmässä roolissa, ilman ääntä kyllä selviäis! Niijoo, maanantaina järkkäiltiin ihan urakalla aamun kulkemisia, niin että pääsen käyttämään 4-vuotiaan lääkärineuvolassa. Noh, pari kilometriä ja noin 8 minuuttia ennen sovittua aikaa meille soitettiin että aika on peruttu lääkärin sairastumisen vuoksi. Ymmärrän kyllä, että joskus voi joutua perumaan annetun ajan, harmitti vaan niin kovasti että olin ihan turhaan lähtenyt liikkeelle aamulla. Lisäksi meinas naurattaa kun hoitaja ystävällisesti sanoi: "Toivottavasti ette ehtineet vielä lähteä liikkeelle!" Joo, eihän me onneks ihan vielä pihassa oltu. 

Eikös se yksi hieno lause menekin näin: "Vanhempien tärkein tehtävä on tuottaa lapsilleen pettymyksiä." No, nyt sitä pettymysten sietoa on saanut opetella niin lapset kuin aikuisetkin, lapsi kun ois niin mielellään mennyt neuvolaan. 

Tuon pennimuorin lisäksi toinen iloa tuottanut asia on syksylle varattu lomareissu! Oijoi, miten jaksan oottaa syyskuulle asti kun tekis mieli lähteä reissuun heti huomenna? Kiitos ihana äiti sulle jo nyt <3 Kiitän toki sitten myöhemminkin! ;)

Tämmöstä tänään, jospa seuraavassa postauksessa ollaan kokonaisuutena vähän paremmalla fiiliksellä! Kivaa loppuviikkoa teille kaikille, nyt koitan jaksaa jatkaa koulutehtäviä..

6 kommenttia:

 1. Voin kuvitella kuin paljon harmittanu ku et päässy sinne siskosten juttuun.:/ Ja nuo muutki jutut! Meillähä jäi se pääsiäisreissu väliin sen vesirokon takia. Mut sitähä tää elämä on.. Onneksi on paljon myös hyviä asioita.:)
  -Juliaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se sillon harmitti ja harmittaa vähän vieläkin kun tulee mieleen. Mut eteenpäin mennään ja vastoinkäymisille ei voi mitään. Onneks ei oo mitään tuon isompaa! Ja ilonaiheita tosiaan löytyy myös, onneksi! Tsemppiä arkeen teillekin! <3

   Poista
 2. Voi harmin paikka, tuntuu että näillä seuduilla monenlaiset pöpöt ovat jyllänneet jo kuukausitolkulla! Mahatautikin on tullut joihinkin perheisiin jo toistamiseen tai kolmestikin saman talven aikana. Liekkö johtuu siitä ettei ollut kovin pitkää pakkasjaksoa että pöpöt olisi kuolleet? Näin maalaisjärjellä ajateltuna.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo mahataudit sais kyllä kiertää meidät kaukaa, mut harmi kun tulevat silti. Tänä keväänä ollu jo usiamman kerran eikä oo onneks kiertänyt koko perhettä. Voi olla että leudompi talvi jotenkin vaikuttaa tautien leviämiseenki, eipä nuista tiiä.

   Poista
 3. Niitä vuorokauden tunteja tarvis joku muukin :D
  Alkaa tuntumaan taas siltä, että et ehdi edes tuumata välissä mitä olikaan seuraavaksi kun vain suhaat paikasta toiseen pää märkänä!

  Tsemppiä sinnekin tauteihin, täällä sama! :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti joo ihan yleinen tarve vähän joka perheessä, kun pienten lasten, töitten ja opiskeluitten kans arkea pyöritetään.

   Eikä, joko teille taas tuli tauti?! On niitä teilläki riittäny usiampi viime aikoina!

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)