Kaksplus.fi

torstai 15. kesäkuuta 2017

Lasten juttuja ja pyöräilyä

Lasten juttujen lukeminen ja kuuleminen on niin mahtavaa, että kirjoittelin taas ylös muutamia juttuja. Viime kuukausien aikana Pikkuveli on ottanut mahottoman spurtin puheenkehityksessä, nykyään puhetta tulee lähes koko ajan ja se on selkeää. Oikeastaan vielä joulun aikaan puhetta ei tullut ollenkaan, lukuunottamatta muutamia pieniä sanoja. Puolessa vuodessa tilanne on muuttunut hurjasti. Pojalle on nyt iskenyt kyselyvaihe: "Mikä tämä on? Missä isi on?"

Pikkuveljen juttuja

Pikkuveli (2v 5kk) kyseli kotipihassa pyörätelineen ohi kulkiessa: "Missä minu pyörä?"
Johon Isoveli vastas: "Kaupassa myynnissä!"
Tämän keskustelun jälkeen käytiin ostamassa Pikkuveljelle kevyt potkupyörä, jolla hän on innoissaan potkutellut omassa pihassa. Välillä toki kaatuilee, ja silloin kuuluu vain: "Hups keikkaa!"


Pikkuveli on nykyään tosi innostunut muistipeleistä, ja hän osaakin hienosti pelata. Välillä vähän oikastaan säännöissä, mutta harjottelemalla oppii. Aika usein kuuluu Pikkuveljen suusta "Pelataan muistipeliä! Pelataan muistipeliä!" Yhtenä iltana Pikkuveli sitten kyseli: "Äiti, tuutko pelaamaan mun kans muistipeliä?" Ennen kysymistä hän oli jo asetellut kortit sievästi riveihin, vieläpä taustapuoli ylöspäin. Niin reipas ja taitava poika! <3

Isoveljen juttuja

"Minusta tulee isona naistennaurattaja" tuumaili Isoveli talvella ollessaan noin 4v 1kk.

"Mun lempiruokaa on kalan kehys (= kalan paistettu filee), makkaran kuori ja mansikat" kertoi Isoveli noin 4v4kk iässä. Mistä lie keksinyt tuon kalan kehyksen...


Semmosia juttuja muistui mieleen tällä kertaa, varmasti monta muutakin kivaa sutkausta ovat sanoneet, ne pitäisi vaan heti muistaa kirjottaa ylös!

Ps. Kotipihassa nurmikolla pojat pyöräilevät ja potkuttelevat toisinaan ilman kypäriä, mutta jos etupihan soralle tai liikenteeseen lähdetään, niin sitten ehdottomasti laitetaan kypärät päähän. Pikkuveljeä ei kyllä vielä uskalla potkupyörällään päästää liikenteeseen edes kypärän kans. Tiiän kyllä, että olis ollut järkevää opettaa lapsille alusta asti, että kypärät pitää aina olla päässä kun pyöräillään, ympäristöstä riippumatta. Pitäisikin yrittää skarpata tässä kypäräasiassa, eivät he itse saa kypäriä kaapista päähänsä.

Minkälaisia kokemuksia teillä on potkupyöräilystä? 
Onko siitä ollut apua oikealla pyörällä pyöräilyn oppimisessa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)